Panasonic Corp ще придобие американската фирма за доставка на софтуер Blue Yonder

...
Panasonic Corp ще придобие американската фирма за доставка на софтуер Blue Yonder
Коментари Харесай

Panasonic купува американска технологична фирма за 6,45 млрд. долара

Panasonic Corp ще придобие американската фирма за доставка на програмен продукт Blue Yonder за 700 милиарда йени (6,45 милиарда долара), в най-голямата договорка в бранша на японската електроника от 2011 година, заяви Nikkei, представена от.

Panasonic, която купи 20% от акциите на Blue Yonder за 86 милиарда йени предходната година, е в последния стадий от придобиването на останалата част от акциите от акционерите, в това число Blackstone Group, разгласи Nikkei, без да посочи от кое място е получил информацията.

" Това не е нещо, което е оповестено от нашата компания ", разясниха в имейл от Panasonic.

Придобиването би укрепило услугите за ръководство на веригата за доставки на Panasonic, защото пандемията COVID-19 концентрира вниманието на фирмите върху тяхната резистентност на земетресения.

По-известна със своята потребителска електроника и уреди, Panasonic през последните години се концентрира повече върху строителните елементи и даването на услуги на други бизнеси, като акумулатори за електрическите коли на Tesla.

Парите за придобиване евентуално ще дойдат от личните средства на Panasonic, макар че за покупката може да се вземат поради и заеми или друго финансиране, се споделя в отчета.

Японската компания задълбочи партньорството си с Blue Yonder през май, като завоюва място в борда, откакто закупи миноритарен дял. Американската компания употребява машинно образование, с цел да помогне на фирмите да ръководят веригите за доставки, които свързват заводи със хранилища и търговци. Blue Yonder от своя страна разчита на клиенти като Walmart, Starbucks и Unilever. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР